PETŐFI SÁNDOR: A HELYSÉG KALAPÁCSA - EPOSZPARÓDIA MAGYAR NÓTÁKKAL ÉS BORKÓSTOLÓVAL - A GÖDÖLLŐI FIATAL MŰVÉSZEK EGYESÜLETE ELŐADÁSA

2021. augusztus 5. 20.30, esőnap 2021. augusztus 6. 20.30
A borkóstoló 19.00-tól kezdődik (külön kell megváltani a jegyeket)

Egy nagyon különleges és egyedi estét tervezünk, mely során előadjuk Petőfi vidám eposzparódiáját oly módon, hogy a cselekmény részévé tettünk több mint 60 magyar nótát a legismertebbek közül (pl. A füredi Anna-bálon, Pedro kocsmájában, Az a szép, Bocsássa meg nekem a világ, Jaj de szép kék szeme, Lidi néni, Szép asszonynak kurizálok, 3 deci köménymag, Favilla, fakanál, fatányér, Sárgul már a kukoricaszár, Kilenc kis gólya…). Ezekből általában csak 1-2 sor hangzik el, ami szövegében a történet adott részéhez illik, de már ez a néhány sor is felidézi a nóták hangulatát. A magyar nótákat még a legismertebb mulatós dalokkal egészítjük ki.

 

Az előadás előtt borkóstolót tartunk. Üvegpoharat és ásványvizet a borkóstoló résztvevőinek ingyenesen biztosítunk.

 

A borkóstolót tartja: Benedek Péter, a mátrai Benedek Pince tulajdonosa. A kóstoló 19 órakor kezdődik az előadás helyszínén, és 6 tételből áll, az előadás kezdetéig visszakóstolás lehetséges. 


"Benedek Péter: Csúcsgasztronómiára törekszem, ez nem titok. Mindenképpen egyedi, és az évjáratra jellemző ízekre, zamatokra, az egyszeri és megismételhetetlen borokra. Minden évjárat teljesen mást ad, nyilván nincs két egyforma bor. Minőség, és minőségre való törekvés, ez a célom mindenek felett. Nagy öröm számomra, hogy Michelin-csillagos étterek borlapján szerepelhetünk. A New York-i exportunknak köszönhetően számos külföldi, neves étteremben is fogyaszthatóak a boraink."


https://kekesonline.hu/2018/11/25/gyongyostarjantol-new-yorkig-hoditanak-benedek-borok

 

A darab időtartama kb. 80 perc, mely után még közös nótázásra is lehetőség lesz. 

Az előadás megtekinthető borkóstolás nélkül is!

A program/előadás az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

 


Előadások